Gingerbread Cookies με τζίντζερ, κανέλα & γαρύφαλλο | Αγαπημένη Συνταγή για μικρούς & μεγάλους
Gingerbread Cookies με τζίντζερ, κανέλα & γαρύφαλλο Αγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνταγή για μικρούς & μεγάλους με μπαχαρικά από το Κάρδαμο! Δημιουργήστε, λερωθείτε και παίξτε στην κουζίνα σας με τα παιδιά σας για να φτιάξετε μυρωδάτα μπισκότα & γλυκιές γιορτινές αναμνήσεις...
Υλικά για τη ζύμη:
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1/2 κούπα μελάσα ή μέλι (εμείς τα φτιάξαμε με μελάσα)
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτουμε το αυγό και την μελάσα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλέυρι, το baking powder, τη σόδα, το ginger, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, στην αρχή με το σύρμα και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας και θα ζυμώσουμε το μείγμα μέχρι να ανακατευτεί καλά το αλέυρι με όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια εύπλαστη, βουτυρένια ζύμη. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά.
Αφού, λοιπόν, περάσουν τα 30 λεπτά, τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάγκο μας για να ανοίξουμε φύλλο με τη ζύμη μας. Τοποθετούμε λαδόκολλα και κάτω και πάνω από την ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, το φύλλο θα ανοίξει πανεύκολα και θα χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι για το άνοιγμα αφού δεν έχει φόβο να κολλήσει στον πάγκο ή στον πλάστη. Βάζουμε, λοιπόν, τη λαδόκολλα στον πάγκο, πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι, τοποθετούμε τη ζύμη επάνω στο αλεύρι και καλύπτουμε ξανά με λαδόκολλα. Ανοίγουμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 7-8 χιλιοστά, κόβουμε τα μπισκότα με κουπάτ σε διαφόρα σχέδια και στρώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Τα μπισκότα μας θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο, οπότε αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Μόλις ροδοκοκκινήσουν τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα στολίσουμε με το γλάσο royal icing!